AccessoiresManueel dakraam:

Zoals de omschrijving reeds aangeeft dient dit dakraam manueel bediend te worden. Dit kan door de bijhorende bedieningsbeugel te gebruiken. Afhankelijk van de afmeting van de kas zijn er een aantal manuele dakramen standaard inbegrepen in de aankoopprijs van de serre.Automatisch dakraam:

Als optie is het ook mogelijk om de dakramen automatisch te bedienen door gebruik te maken van autonome raamopeners die automatisch openen op basis van de omgevingstemperatuur. Hierbij is geen elektriciteit of batterijen nodig. De bediening gebeurd doordat bij een verhoogde temperatuur in de hydraulische cilinder (met biologische olie) de druk stijgt, en bijgevolg een piston verplaatst om zo de raam te openen. Om een zo goed mogelijke luchtcirculatie te bekomen in de kas raden wij aan om deze automatische openers steeds per paar te voorzien. Dit zorgt er ook voor dat bij een veranderlijke windrichting er steeds een evenwicht is tussen de inkomende en uitgaande luchtstroom.Zaaitafel:

De plaatsing hiervan gebeurd standaard in de achterwand en bevat zowel aluminium profielen als de bijhorende zaaibakjes. Op aanvraag is deze ook mogelijk in een zijwand al is er hiervoor een bijkomende bevestigingsbeugel nodig.Vliegendeur:

Afhankelijk van het gebruik van de serre, en de planten die u wenst te kweken in de kas zijn het niet zozeer de vliegen of andere insecten die u uit de kas wenst te houden, maar eerder andere ongenode gasten zoals katten, honden, duiven, enz... Dit kan door het plaatsen van een deur met vliegengaas of zoals wij dit noemen een vliegendeur.NokversieringWelk type glas kan ik best kiezen:

Standaard worden onze nieuwe kassen voorzien van nieuw glas. Om de prijs te drukken kunnen we ook tweedehandsglas voorzien.

Als de kas zeer veel zonlicht heeft is het interessant het dak uit te voeren in gehamerd glas. Gehamerd glas is een soort diffuus glas dat minder zonlicht doorlaat. Eveneens breekt het zonlicht in alle richtingen, waardoor er een betere lichtverdeling ontstaat binnenin de kas. Door gehamerd glas in het dak te kiezen, is de kans op verbranding van planten in de zomer kleiner.
In het voorjaar heeft u zoveel mogelijk zonlicht nodig in uw kas. Op die momenten staat de zon echter vrij laag waardoor er vooral instraling is via de zijwand van de kas. Hierdoor is een combinatie van klaar glas in de zijwand met gehamerd glas in het dak vaak een ideale keuze.
Houdt u er niet van dat geburen of voorbijgangers in de kas kunnen binnenkijken, dan kunnen we ook gehamerd glas in de zijwand(en) voorzien.

Wanneer kan ik best kiezen voor gehard veiligheidsglas?
* Gehamerd glas heeft een golving. Hierdoor is het glas slechts op de dikste punten 4mm dik en maar +/- 3mm op de dunste punten. Hierdoor is dit glas minder sterk dan klaar 4mm glas. Voor het dakglas wordt daarom aangeraden voor gehard veiligheidsglas te kiezen
* Staan er bomen kortbij de kas? Bij hevige wind kunnen takken, noten, eikels… op het dak van de kas vallen. Om het risico op schade te beperken kunnen hierbij zowel klaar als gehamerd glas best als gehard veiligheidsglas uitgevoerd worden.
* Om het risico op hagelschade te beperken.
* Spelende kinderen in de nabijheid van de kas.

Veiligheidsglas:

Veiligheidsglas, of ook wel gehard glas genoemd dankt zijn naam en bijhorende eigenschappen aan een bijkomende thermische behandeling. Hierdoor is dit glas niet enkel 5X sterker als standaard float glas. Het zorgt er ook voor dat als het glas dan toch eens barst, dit in honderden stukken uit elkaar valt waardoor de kans op ernstige kwetsuren minimaal wordt.

Bekijk onze shop voor de mogelijkheden voor uw kas.