Nieuwe kassen


Type HBS

Voor sommige toepassingen is het wenselijk om de volledige kas met nieuwe materialen te maken. Zo behouden we de sterkte en robuustheid van de industriële kassen . Hiervoor hebben we ons nieuw model “HBS” ontwikkeld. Daarbij staat HBS voor HoBbykassen Stappaerts waarmee we willen benadrukken dat dit model uniek is en exclusief door ons geproduceerd en geleverd of geplaatst wordt.

Net zoals bij onze tweedehands kassen bestaat de basis van deze kas uit een stalen onderbouw gelijkaardig aan deze van de industriële professionele kassen. In tegenstelling tot de tweedehands kassen wordt hierbij de volledige stalen onderbouw uitgevoerd in nieuw staal met de unieke metallische bekledingslaag Magnelis® die een langdurig bescherming biedt tegen corrosie.

Meer informatie hierover vindt u via volgende link: Arcelor Mittal.
Een bijkomend voordeel van met nieuwe materialen te werken is dat we uw kas in een leuke kleur kunnen lakken. In principe is elke RAL kleur mogelijk in glans of structuurlak. Onze voorkeur gaat echter steeds uit naar een structuurlak aangezien deze veel krasbestendiger is. Ook zal vuiligheid zoals stof en spinnenwebben minder hard opvallen in vergelijking met een glanslak. RAL 9005 (=zwart) structuur is onze standaardkleur waarvan we steeds voorraad trachten te hebben zodat deze sneller leverbaar zijn.
In onze nieuwe kassen is steeds standaard nieuw floatglas inbegrepen in de basisprijs. Tegen een meerprijs is het ook mogelijk om gehard veiligheidsglas te voorzien.
Indien gewenst kan een korting bekomen worden door te kiezen voor 2dehands glas.

Wat zijn de voor- en nadelen van een nieuwe kas type HBS ten opzichte van een tweedehandskas?o Voordelen:
- Verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren in zowel glans als structuur lak
- Het glas wordt standaard in de juist maat geleverd, er dient niets zelf gesneden te worden.

o Nadelen:
- Duurder
- De levertermijn voor een gekleurde kas kan langer zijn. RAL 9005 (zwart) trachten we steeds op stock te houden, maar voor de andere kleuren zijn we afhankelijk van onze lakkerij. Standaard dient u hiervoor +/-2 weken extra te voorzien.

img


Type HBS-mini

Uiteraard dachten we ook aan de kostprijs. Daarom ontwierpen we de ‘HBS-mini’ serie. Dit is een lichtere versie van de HBS serie. Speciaal ontworpen voor de kleinere afmetingen met het oog op eenvoud. Zowel op vlak van productie alsook plaatsing. Zo kunnen we dit geheel aanbieden aan een interessante prijs. Deze kassen worden standaard voorzien met een aluminium kokerfundatie

Wat zijn de voor en nadelen van een nieuwe kas type HBS-mini ten opzichte van een nieuwe kas type HBS: - Wat zijn de voor en nadelen van een nieuwe kas type HBS-mini ten opzichte van een nieuwe kas type HBS:

o Voordelen:
- Kleinere afmetingen mogelijk
- Zeer eenvoudig zelf te plaatsen
- Fundatie standaard inbegrepen
- Goedkoper in aankoop en plaatsing
- Slanker en visueel veel strakkere uitvoering

o Nadelen:
- Minder sterke en robuuste uitvoering. Bestaat volledig uit aluminium. - Niet in grotere afmetingen beschikbaar
img


Welk type HBS kies ik nu?

De belangrijkste zaken om rekening mee te houden voor een goede keuze te maken zijn:

- de gewenste afmeting:
De kleinere afmetingen zijn enkel maar beschikbaar van het type HBS-mini, en de grotere van het type HBS. Hoe groter we een kas maken, hoe meer wind ze vangt. Daarom maken we de grotere kassen sterker.

- De locatie:
Het spreekt voor zich dat het op sommige plaatsen harder waait dan op andere. Een stadstuin, of een tuin met veel beschutting is de ideale locatie voor een kas van het type HBS-mini. Komt de kas in het midden van een open vlakte dan spreekt het voor zich om voor de grotere en voornamelijk hogere kassen eerder voor een kas van het type HBS te kiezen.

-Persoonlijke smaak:
Een derde punt dat kan meespelen in de keuze is het uiterlijk van de kas. De kassen van het type HBS zijn robuuster uitgevoerd waardoor deze visueel ook veel zwaarder lijken. De kassen van het type HBS-mini zijn dan weer veel slanker uitgevoerd waardoor het geheel veel lichter en strakker oogt.